Verzetten wedstrijden

Zijn er te weinig speelsters om een wedstrijd te spelen en kun je geen speelsters van een ander team vragen, dan moet je soms besluiten om een wedstrijd te verzetten. Klik hier voor de regeling van het knkv voor het verplaatsen van wedstrijden.
In het kort betekent dit voor het breedtekorfbal:

• Verplaatsing van een wedstrijd naar een later tijdstip moet uiterlijk om 12.00u op de eerstvolgende werkdag na de oorspronkelijk datum bij het KNKV doorgegeven zijn.
  • Verplaatsing van een wedstrijd naar een eerder tijdstip moet uiterlijk om 12.00u op de laatste werkdag voor de oorspronkelijke datum bij het KNKV doorgegeven zijn.
  • Wedstrijden voor de 1e helft van het veldseizoen moeten gespeeld worden voor 1 november.
  • Wedstrijden voor het zaalseizoen moeten gespeeld worden voor de eerste inhaalronde van het veldseizoen.
  • Wedstrijden voor de 2e helft van het veldseizoen moeten gespeeld worden voor 15 juni.

In het kort betekent dit voor het wedstrijdkorfbal:

• Verplaatsing van een wedstrijd naar een later tijdstip (meer dan 2 werkdagen na de oorspronkelijke speeldag) moet uiterlijk om 12.00u op de laatste werkdag voor de oorspronkelijk datum bij het KNKV doorgegeven zijn.
  • Verplaatsing van een wedstrijd naar en eerder tijdstip moet uiterlijk om 12.00u op de voorlaatste werkdag voor de oorspronkelijke datum bij het KNKV doorgegeven zijn.
  • Bij wijzigingen minder dan 48 uur voor de oorspronkelijke datum dienen beide verenigingen zelf de scheidsrechter op de hoogte te stellen.
  • Wedstrijden voor de 1e helft van het veldseizoen moeten gespeeld worden voor het begin van het zaalseizoen.
  • Wedstrijden mogen niet na de laatste speelronde gespeeld worden.
  • Wedstrijden vanaf ronde 13 mogen alleen met toestemming van het bondsbureau verzet worden.

Om dit zo snel mogelijk te regelen, neem je zelf contact op met de tegenpartij om een nieuwe datum af te spreken. Op de site van het knkv kun je contactgegevens van alle verenigingen vinden. Zoek eerst de club en klik vervolgens op het tabblad clubinformatie.

Zodra je een nieuwe datum gevonden hebt, stuur je een email naar het met daarin de volgende gegevens:

• wedstrijd
  • poule
  • wedstrijdnummer
  • oude datum en tijd
  • nieuwe datum en tijd
  • accomodatie waar de wedstrijd gespeeld wordt
  • naam van degene die je gesproken hebt bij de tegenpartij

Zodra de wijziging goedgekeurd is door het knkv, krijg je een bevestiging per email. Let op, in de zaal is het verzetten van een wedstrijd afhankelijk van de beschikbare zaaluren! Bij thuiswedstrijden ben je als coach/aanvoerster verantwoordelijk voor het op de hoogte brengen van de scheidsrechter en kantinedienst, zie programma.

Heel soms komt het voor dat de tegenstander niet op komt dagen of dat jij zelf een wedstrijd af moet zeggen, bijvoorbeeld omdat er ineens een aantal zieken of geblesseerden zijn. Mocht dit gebeuren, en kun je echt geen andere speelsters meer regelen, zorg dan eerst dat je zowel de tegenpartij als de scheidsrechter op de hoogte brengt. Stuur daarna een email naar het met daarin de volgende gegevens:

• wedstrijd
  • poule
  • wedstrijdnummer
  • datum en tijd
  • reden om de wedstrijd af te zeggen
  • naam van degene die je gesproken hebt bij de tegenpartij

Let op, doe dit alleen als er echt geen andere oplossing is, we krijgen hier namelijk een boete voor! Met 6 speelsters moet er nog gespeeld worden!